Calder

Calder
Onze klaskunstenaar Alexander Calder

zondag 27 februari 2011

Info uitstappen

Dag lieve lezertjes en ouders,

De komende week gebeurt er heel wat, dus hier even een overzichtje:
  • Vanaf 28 februari komt er een stagiaire in onze klas, juf Stefanie. Zij zal lessen taal en wiskunde geven. 
  • Dinsdag 1 maart maken we shrinkles naar aanleiding van het toneel. 
  • Woensdag 2 maart gaan we naar het toneel "Het huis huilt" in de Kopergietery. Hiervoor hebben we zeker onze buskaart nodig. Niet vergeten dus!
  • Donderdag 3 maart gaan we op uitstap naar het Huis van Kina. Daar bezoeken we het hele museum. We moeten een lunchpakket meenemen en ook €1,20 voor een drankje in de picknickruimte. Buskaart ook meebrengen, want we gaan met de bus!
Ziezo, een hele lijst om rekening mee te houden. Het wordt een gezellige afsluiter voor de krokusvakantie!


zondag 20 februari 2011

Vorige donderdag verwonderden we ons over de huizen in de buurt. Zo veel soorten! We wandelden naar het Van Cleemputteplein (de villa met de serre), op naar de Jan Roomsstraat (speciale architectuur), door het Groot Begijnhof (hier moesten we stil zijn!) langs de Van Arenbergstraat naar enkele beluiken dichtbij de Antwerpse Steenweg. Beluiken zijn arbeiderswoningen die gebouwd werden door fabrieksbazen. Er was toen geen toilet en slechts 1 pomp voor water! Deze huizen zijn nu in bezit van Stad Gent. De foto's namen we zelf om te oefenen met een digitaal fototoestel. Ook waren we zeer flink op straat (dikke duim ;-) )!


Posted by Picasa

Huis Seyfican



Dinsdag 15 februari begonnen we met het nieuwe thema "huizen". De ideale gelegenheid om eens iemand van de klas zijn huis te bezoeken. We werden als edele gasten ontvangen bij Seyfican thuis. Na de rondleiding en een babbel over zijn huis (er zal binnenkort misschien gerenoveerd worden) konden we ons storten op de heerlijke koekjes, cakejes, snoepjes en dranken die zijn Seyfican zijn ouders hadden voorzien. Op het einde kreeg iedereen zelfs een cadeautje mee! Aan de familie van Seyfican: hartelijk bedankt voor deze gezellig namiddag!!

Turnen



Soms turnt juf Elke mee om wat meer beweging te hebben. De klas toont dan heel goed hoe dat moet! Klik op de foto om het webalbum te bekijken.

woensdag 9 februari 2011

Deze week werken we rond het thema familie. Vandaag hebben we gediscussieerd over wat families innerlijk of uiterlijk gemeen hebben. Enkele ideeën:
Posted by Picasa

woensdag 2 februari 2011

Spellingquiz

Spelling kan soms saai zijn. Er is heeeel veel herhaling zodat we het extra goed zouden kunnen.
Maar vandaag hebben we een quiz gespeeld en weet je wat? Alle groepen hebben goede punten gescoord!
Dus klas, doe zo verder!




Posted by Picasa

dinsdag 1 februari 2011

Mega Mindy - Ruim Baan


Lied van de dag: Ruim Baan - Mega Mindy
Hier danste Seyfican vandaag op voor de hele klas!! Morgen foto's!