Calder

Calder
Onze klaskunstenaar Alexander Calder

vrijdag 17 maart 2017

Drama 17/03/2017

Onze klas houdt van een leuk lesje drama. Ons eens uitleven in een andere rol, samenwerken, leren reageren en vooral plezier hebben op school is wat het zo leuk maakt.

Gisteren hielden we telefoongesprekjes met elkaar. Op een briefje stond welk probleem die persoon heeft en wie hij/zij belt om het probleem op te lossen.

Foto's

Vandaag speelden we een rol op een bepaalde plaats. De groepjes kregen een begin en een midden, maar moesten zelf een einde verzinnen.

Nog meer foto's! :-)

Groetjes van Elke 👩

Mona Lisa anno 2017

Momenteel zijn we met de klas enorm geïnteresseerd in 'zijn wie je bent'. Groot, klein, dik, dun, jongen, meisje, welke kleur, welke religie, welke afkomst of welke geaardheid dan ook: we zijn wie we zijn.

We leerden over de Mona Lisa die begin 1500 door Leonardo Da Vinci werd geschilderd (nee, we hebben het niet over leefgroep Da Vinci 😏). We vonden dat ze iets te braaf lijkt en misschien was ze wel een tikkeltje stoerder dan ze zich voordoet.

We hebben haar dus wat opgesmukt.

Tadaaaaa!








Burger Boef - gezonde brooddoos

Burger Boef kwam weer langs in de klas. Deze keer maakten we een lekkere, vegetarische brooddoos klaar met broodbeleg gemaakt van groenten en fruit.

Opnieuw waren er veel durvers die proefden van wat hen werd voorgeschoteld. Knap!

Klik hier voor foto's.

Krijgen jullie al honger?

Project geld

Afgelopen maand hadden we het project: geld.
We stonden met de klas even stil bij enkele belangrijke vragen. We werken in groepjes.

Klik hier voor foto's: >>>>>>Coöperatief leren project geld <<<<<<

Uiteraard wilden de kinderen heel graag winkeltje en veiling spelen. Dat kun je zien als je op de link klikt 😊 >>>>> Drama <<<<<

Groetjes van klas Calder!