De klas kon het niet geloven toen ze een 'ja' kreeg van Elke.
We leerden over suikerbiet, chocolade, voor- en nadelen van snoep, het maken van snoep, noem maar op. We mochten ook lekker snoepen om te leren over de zintuigen.
Een bezoek aan het oudste snoepwinkeltje dat we kennen, mocht niet ontbreken. Wat werden we vriendelijk onthaald bij Temmerman! Ook fijn dat we mochten proeven en achteraf (wie wou) een zakje snoep mochten kopen. Heel populair was het zoethout, grappig, he! Bedankt aan de mama van Rabia, die mee was op uitstap.
Fotoalbum snoepwinkel - klik hier!
De dag erna maakten we in de klas zelf snoep. We gebruiken agar agar als bindmiddel. Dit en Arabische gom zijn het vaakst gebruikt om snoep te maken.
Wegen, meten, mengen, dat kunnen we allemaal!
We wachten tot het appel/mango/framboosdiksap met de agar agar kookt. |
Nu wachten tot het in de vorm helemaal afgekoeld is |
Tijdens het wachten even werken aan onze werkplanning.
Onze snoep is klaar!
Jaja, dat is toch wel goed gelukt!